A veš tisto, ko te šefica »pošlje« na porodniško?

Pred dvema mesecema sem imela rojstni dan. Ker sem bila ravno tiste dni doma in otroci še na morju, sem si dala duška s peko in tudi v službo prinesla nekaj kosov torte. Šefica mi je veselo čestitala in nedvoumno zaželela srečo še pri tretjem otroku1. Malo v zadregi2, sem jo opomnila, naj pazi, kaj si želi, ker bo treba potem porodniško nadomeščat. Brez pomisleka je dogovorila, da to se bo že zrihtalo, brez otrok pa ne bo svetle prihodnosti!

In prav ima! Kdo bo poskrbel za prihodnost, če ne bo otrok? Vsi so glasni, kako je je treba skrbeti za pokojnine, ustvariti pogoje za mlade družine, razvoj otrok in tako naprej in tako nazaj… predvsem nazaj. Velikokrat in definitivno ob vsaki novici o spremembah sistemov v naši državi se vprašam, koga imajo za norca?!?

Pa pustimo politiko in (nemogoče) pogoje za ustvarjanje družine. Hotela sem povedati, da sem izredno vesela, da so še ljudje, ki so veseli naraščaja in ga celo spodbujajo. Še toliko bolj, ko je govora o šefih. Na srečo ni edina, je pa definitivno med redkimi. Saj ne, da imajo izbiro, so pa pogosto negativen vpliv na odločitve zaposlenih. Je že tako, da je služba precejšen faktor pri odločanju za otroke. Tudi pri meni je bila, a me je na srečo kmalu pamet srečala. Pa se kdo vpraša, kdo bo delal čez 30 let? Tudi takrat bo treba za penzije poskrbet!

 1. čeprav sem po drugem praktično skakala po glavi in prisegala, da je definitivno zadnji []
 2. noseča nisem bila, sem pa o tem razmišljala []
 • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  Oktober 2014
  P T S Č P S N
  « Sep   Apr »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Kategorije

 • Arhiv