Menjava službe je vedno stresna. Bolj kot te preseneti, več je za dokončati in posledično velikokrat propade dopust. Morda sem imela srečo, da sem vedno lahko rezervirala zadnje dni in preprosto predčasno zaključila z delom. Poznam jih precej, ki jim to ni uspelo. Pri prvi menjavi se je celo zgodilo, da sem bila zadnji teden stare in prvi teden nove službe na poročnem potovanju! Pa se z normalnimi šefi1 ni bilo nič težko zmenit.

Ampak tokrat nimam »izgovora« nepričakovanega. Vsi že precej časa vemo, da me nekje od začetka poletja ni-ni več. Preden sem to vedela, pa sva načrtovala zimsko križarjenje. Seveda je padlo v vodo le dober teden preden sva ga plačala. In dobro je bilo tako… nimam pogosto morske bolezni, ampak termin bi se idealno poklopil z mojimi slabostmi. Tudi energijsko sem bila na tleh in sama sreča, da smo novico izvedeli, ko smo jo. Kakorkoli že… od lani sem si prišparala skoraj polovico dopusta, da bi ga izkoristila za to križarjenje.

K staremu dopustu se je prištel še novi in čeprav dobim res minimalno število dni, se je vsega skupaj kar nabralo. Toliko več, ko je treba vse izkoristiti v pol leta, dobra dva meseca pa sta bila že mimo! Delo je pač treba opraviti in roki so nepremakljivi. Pa sem si mislila, kako bi bilo najbolj praktično, da me preprosto ni zadnji mesec pred porodniško… dve muhi na en mah… menda najbolj naporen mesec nosečnosti sem na dopustu in izkoristim vsaj delček poletja, poleg tega pa se izognem morebitni bolniški. Nadomeščanje se pač uredi malo prej… volk sit in koza cela. Ampak volk is je to drugače predstavljal… nadomeščanje je možno največ mesec pred nastopom porodniške in nujno je vsaj kratko uvajanje.

Tako sem zdaj končno izkoristila še del starega dopusta in … nikoli si nisem mislila, da bom to rekla … končno načela tudi novega. Morda bom uspela pobegniti kar teden prej, a vmes je le še skromno število tednov in malo manj skromno število dni dopusta. In spet ista težava… delo mora biti opravljeno, nadomeščanje uvedeno in za vse preprosto ne bo dovolj časa. Saj bi te dni z veseljem izkoristila prihodnje leto … predvsem zato, ker že zdaj vidim, kako bo zabavno organizirati poletno varstvo … a kaj, ko bom v času, ko bi stari dopust smela koristiti – na porodniški.

Kompliciram, vem… taka pač sem… ampak dopusta ne dam in hkrati bi rada uredila vse pred odhodom. Kdo bi si mislil, da bo to tako težko skombinirati…

Me je pa nasmejala mami, ki je »težavo« komentirala: »Ja, saj lahko med dopustom »voluntiraš«. Ti ne bo treba k maši in spovedi.«

Jaz: »Hm… mislim, da bom kar tvegala pekel2

Mami: »No, saj tam bodo tudi vsi tvoji sorodniki in prijatelji. Saj poznaš tisti vic?«

Ok, vica ne poznam, ali pa sem ga pozabila… si pa lahko predstavljam, kako bi šel ;)

 1. predvsem v novi službi []
 2. beri: ne mislim niti izpustiti dopusta, niti iti k maši in/ali spovedi []
 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. ani, dne 7.05.2010 15:01

  Če se ne da drugače zmenit, lahko drugo leto junija prekineš porodniško, koristiš stari dopust, potem pa nadaljuješ s tem, kar ti je ostalo od porodniške. Sem bila v zelo podobni situaciji lansko leto (imam zdaj enega levčka doma), ampak sem se zmenila s šefom, da so mi dopust lani pisali, koristila ga bom pa letos. Sam tolk, da veš.

 2. ani, dne 7.05.2010 16:05

  Še to – če nimaš kakih posebnih težav v nosečnosti, boš ta dopust drugo leto še kako potrebovala ;) levčki so zahtevni.

 3. Chiara, dne 11.05.2010 09:28

  @ani – Vidiš, to pa nisem vedela, da se sploh da. Dobro, zdaj sem si že zorganizirala, da imam krajše delovne tedne… kar tudi ni tako slabo, ker mi vikendi nekako niso več dovolj, da pridem na 100%. Ampak (mogoče za drugič) je res dobro vedet, hvala za info! Da so levčki zahtevni ti pa čisto verjamem… iz prve roke, ker sem jaz tudi ena od njih :lol:

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  Maj 2010
  P T S Č P S N
  « Apr   Jun »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Kategorije

 • Arhiv