Pred kratkim sem na nekem forumu brala o nenavadnih kombinacijah hrane v nosečnosti. Nekatere so res, da se ti želodec obrne! Druge pa se mi nekako ne zdijo nenavadne1 . Z bratom sva že v otroštvu oboževala Nutello s sirom. Mož je menda grickal kruh s Cedevito. 100 ljudi, 100 čudi…

Še nedavno sem samozavestno odgovorila, da nimam nikakršnih nenavadnih želja po hrani. Hm… nenavadnih mogoče ne, ampak močne pa definitivno! No, saj se je tudi prej dogajalo, da sem si noro zaželela pomfri, čokolado, sladoled ali kaj drugega (praviloma) redilnega… vseeno pa mislim, da ni bilo nikoli tako hudo. Pred par tedni sem cel dan razmišljala samo o McDonaldsu… kar vohala sem vso tisto nezdravo prekurjeno maščobo! In seveda sem na poti domov naredila manjši ovinek.

Nekaj tednov preprosto ni bilo variante, da bi se s torkovega nakupovanja vrnila brez krofa. Pa sem drugače krofe jedla pretežno v času pusta. Celo v obdobju, ko se mi je že ob misli na večino hrane obračal želodec, je krof uspešno prestal pot skozi prebavni trak.

Dejstva, da sem zmožna v enem večeru zmazati cel paket Pringelsov, niti ne bom štela med stranske učinke nosečnosti. Edina razlika je, da mi trenutno ne paše povrhu pospraviti še male Milke :P

Podobno se mi zadnje dni lušta ananas… tisti že narezan! Edini problem je, da ga v bližnjem skromnem Mercatorčku nimajo in komaj čakam današnji food shopping. Ena porcija za večerjo, ena jutri za malčko… hm, kako dolgo zadeva lahko počaka v hladilniku? No, mogoče še en za jutrišnjo večerjo. Poleg okusa pa mi je pri ananasu, za razliko od McDonaldsa, všeč to, da ima menda t.i. »negativne« kalorije. Torej, uživajmo, dokler traja ;)

  1. če spet najdem forum, bomo še malo več o možnostih… tako, za idejo ;) []
  • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

  1. Nika, dne 3.03.2010 08:48

    Zanimivo, ja, kaj dela mali plodek…
    Če je željena hrana na voljo, je dobro – jedi, makar da pukneš…
    Meni so se pa zaluštale breskve in jagode sredi zime in je vse skupaj moralo ostati samo pri hrepenenju. Odbita izkušnja je pa tudi ta, da sem v času nosečnosti želela jesti in piti same ledene reči (sladoleda pa ne, kr neki…) in ledene kocke kar tako.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !