Kje začeti? Vsaj tri generacije nazaj so moje prednice z zadovoljstvom in relativno uspešno ustvarjale oz. še ustvarjajo dobrote za naše želodčke. Tudi sama se z veseljem kdaj spravim za štedilnik in/ali pečico. Večkrat sem že pomislila, da bi odprla kategorijo namenjeno hrani in receptom, pa nekako nikoli ni bil pravi trenutek. Zato mi je vabilo Pekarne Blatnik ((oz. PR-ovke)), da poskusim in po možnosti komentiram njihove dobrote, prišlo zelo prav!

Za uvod moram povedati, da sem z vidika kolačev in drugih pečenih poslastic ravno zaradi zgoraj omenjenega morda malček razvajena. Skoraj vedno opazim, ali je določena sladica spečena doma, ali v slaščičarni in le redke so, ki se uspejo izmuzniti. Te dokazujejo, da je vedarle še nekaj slaščičarn, ki uporabljajo kvalitetne sestavine in ne posvečajo pozornosti le zunanjemu videzu. Če kaj sovražim, pa so to kvazi torte in/ali kolači, ki temeljijo na praških, umetnih aromah in sladkorju… veliiiiiko sladkorja!

Promocija blagovne znamke Happypek je menda del njihove »preobrazbe« in včeraj sem dobila njihov paketek: srčkana vrečka1, lesen zabojček, ki obeta flašo vina in tisto najpomembnejše – potico. Iskreno, sem ob napovedih »preizkušanja dobrot« nekako pričakovala množino, torej še kakšen piškotek ali pecivo, ampak ok, podarjenemu konju se ne gleda v zobe.

Ker sva doma le dva, potica pa kar soliden kos, sem se določila narediti še preizkus na sodelavcih2. Zjutraj sem razdelila nekaj kosov in čakala povratne informacije… spodaj sta le dve dobesedni:

         Ni slaba, mogoče malo suha. … dobro, zadeva je le pakirana in ne ravno iz pečice

         Super! Bogato nadevana in prav okusna.

        

Moje osebno mnenje? Za izdelek, ki bi ga načeloma lahko kupila v trgovini, niti ni tako slaba. Nadev je bogat in ima poleg orehov tudi rozine, kar je zame zmagovalna kombinacija! Opazila pa sem pomanjkljivost, ki je ponavadi prvi izdajalec, da kolač ni iz babičine peči… okus po orehih je zelo blag. Pri pravi domači potici pričakujem, da bo velika večina nadeva dejansko iz orehov, tukaj pa se mi zdi , da je še nekaj dodano. Lahko tudi, da imajo sami orehi manj okusa? Morda ravno zaradi blažjega okusa po orehih toliko bolj izstopa okus po sladkem. Potice sama res še nisem pekla, ampak se mi zdi, da je sladkor notri predvsem zato, da nevtralizira morebitno grenkobo v orehih. V principu je sladko ok, ampak morda kanček manj?

Zaključek? Ni je čez dobro domačo potico, ampak če kje vidim druge Happypek izdelke, bom verjetno še kakšnega poskusila.

 1. če se ne motim iz nekakšnega naravnega materiala []
 2. da ne bom sama preveč kritična []
 • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  December 2009
  P T S Č P S N
  « Nov   Jan »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Kategorije

 • Arhiv