Pretekle tedne sva načrtovala, kupovala in sestavljala novo pridobitev najine dnevne sobe – velika omara in nova pisalna miza. Slikica in podrobnosti pridejo, ko se spomnim napolniti baterijo fotoaparata :P V glavnem, še jedilna miza, ki je praktično že na poti in dolgo iskani kavč, pa sva »zmagala«!

Največji zalogaj je seveda kavč… nekako mi ne gre v račun, kako hitro uspejo naviti ceno in še bolj, kako težko je najti takega, ki ti je sploh všeč! Všečnost izgleda1 na stran, zadeva mora biti udobna tako za sedenje, kot tudi poležavanje. Po dveh letih preizkušanja sva končno našla enega, kjer sva oba takoj ugotovila, da nama sede… zadaj pa bo očitno trajalo še enkrat toliko časa, preden zbereva denar za nakup :( Tako sva se odločila, da vsem, ki vprašajo po željah za Božička ali rojstni dan sugerirava udeležbo pri kavču :D Če bo vse po sreči in brez nepredvidenih nakupov, bo dnevna soba kompletna nekje sredi pomladi.

Ali sem rekla, »če ne bo nepredvidenih nakupov«? Ali potovanje spada v kategorijo nakupov? Ravno mi je namreč pot prekrižala ponudba, ki je skoraj kopija najinega poročnega potovanja2! Križarjenje gre sicer po drugih otokih in ni izleta na Key West. Po križarjenju pa je predvidenih nekaj dni v istem hotelu v Orlandu, ki sva ga tudi midva izbrala! Če to ni usoda, potem pa tudi ne vem, no?!? Podobna avantura, nove destinacije in celo v Orlandu bi si lahko ogledala vse, kar sva takrat zaradi pomanjkanja časa izpustila! Cena pa je primerno kakih 30% nižja in v mislih se že pakiram…

Dobro, so še druge objektivne okoliščine, zakaj pot tako daleč ta trenutek ni optimalna odločitev… če pa tega malenkostnega vpliva ne bi bilo, bi se hitro sprijaznila z dejstvom, da bo kavč pač prišel nekoliko kasneje ;)

 1. ki je itak predpogoj []
 2. tudi poročilo tega še pride, s slikicami vred []
 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. Sara Bolt, dne 12.10.2009 15:08

  oh ja, o potovanjih raje ne začnimo razmišljati v teh recesijskih časih :) Stanejo za en kavč ali dva in še čez. Jaz sanjam o New Yorku kamor bi lahko šla vsaj 5krat letno. Na repliko poročnega potovanja v Malezijo pa z možem nikoli več ne bova šla, razen če bo najin sin odvetnik in hči zobozdravnica (recesija gor ali dol, teh poklicev ne prizadane) in nama bosta za zlato poroko plačala kaj podobnega (ampak takrat bova tako porušena, da 10h ne bova mogla zdržat v avionu).

  Sicer pa naju daje vprašanje kako naj iz sobe za goste skipava za cca 2 leti tale kavč v oranžni barvi.

  http://www.ligne-roset-usa.com/Products/Living/sofa-beds/Multy_72.aspx

  V kakšni vlažni kleti pri mamah ga ne želiva imeti, nekoč bi rada da živimo tudi mi štirje v hiši in bo spet aktualen za sobo za goste. Do takrat pa je, odkar se je rodila najina hči, soba za goste “izgnana” iz najinega stanovanja.

  No, ne vem kakšen kavč imata ogledan, pojdita na potovanje, ko bodo prišli otroci bosta itak priklenjena na kavč za nekaj časa (vsaj zdi se mi, da otrok še nimata, če sem prav rzaumela). Takrat bo čas za kavč. Zdaj je čas za uživanje v dvoje!

 2. Brot, dne 12.10.2009 16:44

  Kauč jeful važna reč, k deci na njemu gledamo fornulio in pijemopivio,in bohvari danasbaba takrat moti.enkratje moja ugasnkla televiziju lih takrat k je blo najbolj napeto in sm ji jebou mater in takošako je dobila da nje mela plavoočke še sedem dni.U glaunme punčka,kupi si eno relč k bo zdej ful prevcelika k če ne čez dvajst let na njemu ne boplaca zate hehehehe

 3. Chiara, dne 13.10.2009 08:30

  @Sara – Ma sej ni tako hudo? Sara? Prosim, reci, da ni tako hudo! ;)
  Naša bodoča babica se je sicer že pet let nazaj javila, da bo pazila na vnučke, da bomo lahko šli starši na kakšno bolj konkretno (dlje od Hrvaške obale) potovanje… bomo videli, ali jo bomo morali za besedo držat :P
  Je pa nekako takole, da sva začela resno razmišljati o naraščaju (sicer še ne štejemo “ta pravih” dni) in če bo šlo tako naprej, ne bi rada tvegala plačila aviona (in celega potovanja) več mesecev vnaprej… menda je močno odsvetovano letenje v “drugem” stanju. Če ne bo šlo tako hitro (mogoče se pa vmes še premisliva :twisted: ), bomo pa en mesec prej pogledali za kakšen last-minute.
  Hehe… soba za goste… pri nas je notri dvojna postelja, ki bo letela ven takoj, ko bo trebušček začel rasti in od takrat se bodo eventuelni gosti pač morali zadovoljiti s kavčem – še en razlog, da izbereva takega, na katerem se lahko tudi spi ;)

  @Brot – WTF? Sem že bila na tem, da tale komentar preprosto izbrišem… O nasilju in podobnem sploh ne bom komentirala! Zaradi takih neumnosti me pa velikost kavča res ne skrbi… če bi moj kaj takega ušpičil, bi ga kresnila nazaj in predno bi se dobro zavedel, bi bil (brez kavča in TVja) pred vrati!

 4. Sara Bolt, dne 13.10.2009 16:55

  Neeeeeeee kje pa, otroci so cukri. Dokler imaš enega so vse babice čisto “hot” da ga/jo pazijo. Ko sta pa dva se pa že otepajo :( Potem pa jih vzamejo (daš enega eni, drugega drugi kar ni glih fajn) in greš in guess what, imaš pa ti slabo vest…več na to temo si oglej tale moj zapis iz sončnega San Francisca http://www.izpovedizapravljivke.com/2009/09/10/san-francisco-here-i-come/

  Potovanje z avionom v nosečnosti načeloma ni strašno problematično, če nimaš drugih težav z nosečnostjo. Jaz sem bila v obeh nosečnostih zelo leteča, s hčerko sem nazadnje letala 20.oktobra, rodila sem pa 3. januarja. Samo ne imet preveč “connecting filights” v enem dnevu. Vzleti in pristanki te malo bolj sesujejo kot brez trebuha.

  Pa uspešno štetje dni vama želim ;)

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !