Zavedam se, da bo tole malenkost diskriminatorno in zelo posploševalno1, ampak je preveč simpatično, da ne bi napisala… se vnaprej opravičujem svetlim izjemam ;)

Najprej moram povedati, da je izjava prišla iz moških ust in jaz sem samo kurir… saj veste »Don’t shoot the messenger«!

Torej, ko sem se namenila pripraviti čaj, sem v naši mali kuhinjici srečala sodelavca, ki si je tudi pripravljal zeliščni napitek. V njegovo obrambo gre, da je bil njegov čaj »rinfuzo«2. V glavnem, suhi čaj se je razsipal po vsem pultu in nič bolje ni bilo, ko je zvarek poskušal precediti skozi bistveno preveliko cedilo. V končni fazi pa je pot do smetnjaka poskrbela, da bodo sledi čaja po celi kuhinji merilo, kako dobro bodo zvečer čistilke opravile svoje delo! Med poskusom, da vsaj ljudje ostanemo čisti in suhi, je komentiral:

»Ne vem, če sem kdaj spoznal kakega moškega, ki ne bi bil sposoben v 15 minutah posvinjati čisto cele kuhinje. Mislim, da imamo moški packanje v genski zasnovi!«

Moram priznati, da le poznam nekaj fantov, ki jim čista kuhinja ni neznan pojem. Po drugi strani pa sem še prevečkrat doživela, da je nekaterim popolnoma vseeno, kakšno pustijo za seboj in predvsem, ali je preostala hrana pospravljena na svoje mesto!

Zagotovo bi se našel tudi kdo, ki je videl, kakšna je kuhinja, ko se jaz lotim kuhanja, ali še bolje… pečenja! Se bom zagovarjala z dejstvom, da tak proces traja bistveno dlje kot 15 minut in je tudi produkt malo vidnejši3, sploh pa vedno tudi pospravim za seboj4.

 1. morda celo feministično []
 2. kako bi drugače rekla, da je tak brez filter vrečke? []
 3. od recimo, skodelice čaja []
 4. razen štedilnika, ker je ta presneta steklo-keramična plošča prava nočna mora in moj dragi zadevo zriba veliko bolj učinkovito in z manj poškodbami – plošče in sebe []
 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. Sara Bolt, dne 7.10.2009 20:10

  o tole je pa moj vsakdan… moški imajo res “nered” v DNK. V tem zapisu piše: nikoli ne zpri vrat od omare, nikoli ne zloži posode v pomivalca in povej ženi, da jo boš ko boš pojedel… ne preciziraj pa pojedel kaj in kateri dan, slači se kot kača, vedno narobi obrni svoje majce ko jih slečeš, odlagaj stvari kakor padejo od tebe, ko prideš domov in ko kuhaš (če že kuhaš in jaz imam to srečo) pa seveda zapackaj celo kuhinjo, saj jo bo žena pospravila za teboj (vključno s steklo-keramično ploščo). BTW Chiara – všeč mi je tvoj stil. ZELO!

 2. Chiara, dne 7.10.2009 22:00

  :lol: si me pa nasmejala za lahko noč (celo mož se je ob branju nasmehnil)!
  In hvala za kompliment :)

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  September 2009
  P T S Č P S N
  « Avg   Okt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Kategorije

 • Arhiv