V zadnjem času sem naletela na kar nekaj novih in starih zapisov1, člankov, komentarjev o pohištvu IKEA. Ok, morda ni bilo čiiiisto naključje, ker sem majčkeno iskala informacije, preden si eno njihovih umetnin postaviva v dnevno sobo. Do zdaj sem tam nabavljala malenkosti, predvsem svečke in razne dekoracije. Spomladi pa sva si mimogrede nabavila še omarice za spalnico. Bolj kot jih gledam, bolj so mi všeč in nekako sva se tudi pri omari za dnevno sobo osredotočila kar na Ikeo. Povzetek mnenj, ki sem jih našla… lahko rečem samo »100 ljudi, 100 čudi«! In tako sem spet na začetku…

 

Da se ne prenagliva, sva začela počasi… izbrala sva kolekcijo, ki se nama zdi solidna kombinacija cene in kvalitete. Seveda je bil predpogoj, da nama je všeč dizajn! Nekako nama je, po dveh urah in pol, uspelo celo izbrati vratca. Potem sva se doma usedla pred skoraj prazno steno in začela kombinirati… in kombinirati… in kombinirati… Nakar sva zaključila, da so mere dokaj ambiciozne2 in da na pamet ne bo šlo. Na pomoč je priskočil PowerPoint in kombinacije barv so kar letele iz printerja! Končno sem izračunala tudi ceno… uf, pošten zalogaj… ampak, če sem iskrena… manj, kot sem pričakovala.

 

Sledilo je zbiranje drugega in tretjega mnenja in vse se je ustavilo pri ceni… ali ne moreva dobiti kje tudi ceneje? Razčlenila sem izračun in pričakovano je največji del odpadel na vratca. Jasno mi je eno… za 300 eur mi noben slovenski tišler ne naredi ogrodja omare take dimenzije z nekaj poličkami vred! Ali pa kdo koga pozna? Ravno tako površen pregled ljubljanskih trgovin ni prinesel nove konkurence… enostavno ni dovolj možnosti kombiniranja!

 

Tako je odločitev, da najprej kupiva in zmontirava ogrodje3 ter se potem še enkrat usedeva in dorečeva velikosti in barve vratc! Morda pa se odločiva, da jih dava delati po meri… čeprav dvomim,  da mi bo kakšna barva bolj všeč, kot »Ikea« rdeča ;)

 

Zdaj pa rabiva samo še »lego kocke« in lahko začnemo sestavljati :D

 1. boste oprostili, da ne grem še enkrat iskat vseh linkov []
 2. ca. 3,5m x 2,5m, minus omarica in prostor za TV []
 3. nenazadnje bo skoraj čudež že, če nama uspe vse te sestavne dele brez škode spraviti v dnevno sobo []
 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. mini, dne 15.09.2009 17:31

  če bosta itak sama montirala, vama vsak tišler razreže plošče za ogrodje omare katerekoli barve želita, za 300 evrov ali manj!

 2. Chiara, dne 15.09.2009 19:32

  Jah, malo pa je razlike, ali sestavljaš in montiraš dele, ki se ujemajo, ali pa poskušaš sestaviti samo razrezane plošče sam! Do zdaj smo po naročilu vzeli lepljene, ker veliko boljše držijo skupaj. Potem so pa tukaj še fronti…

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  September 2009
  P T S Č P S N
  « Avg   Okt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Kategorije

 • Arhiv