…morda bi bilo bolje rečeno »leseni« ples… ampak začnimo od začetka…

Mladoporočenca po tradiciji odplešeta na svatbi prvi – prvi njun in hkrati otvoritveni – ples. Pustimo ob strani meni nerazumljivo situacijo, ko se zgodi, da svatje začnejo plesati že pred otvoritvenim plesom mladoporočencev, kar pa očitno ni redkost :roll: Tema danes je, kako se par pripravi na svoj prvi zakonski ples… predvsem, ko sicer plesati niti ne znata!

Moj dragi zaročenec je bil od nekdaj bolj pri »ta štorastih«. Najbrž bi se prej kot dvoranske plese naučil balet! Saj sva nekaj časa hodila na salso in na moje presenečenje je sčasoma dobil nekaj ritma in noge so se premikale skoraj tako, kot si je zamislil. Ampak salsa po navodilih učitelja ali pa samostojni standardni ples pred 100-glavo publiko… to sta dve povsem različni stvari!

In tako sva se odločila za 10-urni tečaj v Kazini. Simpatični Danijel je dal vse od sebe, da bi mojega dragega naučil ritma, tekočega gibanja, korakov in najpomembnejše – vodenja soplesalke. O koreografiji se moška niti nista hotela pogajati, ker naj bi jo menda itak pozabila in potem bi bila zmeda še večja! Vse je še kar nekako šlo, dokler sva bila pod njegovim nadzorom.

In potem je prišel D-day. V vsej evforiji podnevi nisva uspela niti na hitro povaditi korakov. Zakaj naj bi bilo to tako pomembno? Nenazadnje, če ne bi znala nekaj dni prej se v zadnji minuti nikakor ne bi naučila! A ni bila vsa skrivnost v korakih in pravilnem vodenju… vadila sva vedno v kavbojkah, zdaj pa sem imela okrog sebe manjši šotor!

In tako je prišel najin trenutek… povabilo benda na plesišče in najina pesem… »From this moment«1

YouTube slika preogleda

Po nekaj korakih sva sicer ujela ritem, ampak obleka se je pri dveh neizkušenih plesalcih izkazala za veliko oviro… Povsem drugače je plesati in slediti plesalcu, ko čutiš njegovo telo in gibe… ko pa je med vama blazina… ajoj! Na srečo melodija ni bila hitra in obleka je s koraki nihala, kar je dalo slutiti, da se tudi pod njo nekaj premika… Ob vsem tem pa se je eden od nabranih volančkov krinoline očitno spustil ali celo strgal in malo je manjkalo, da se nisem stegnila po tleh kolikor sem dolga in široka! In v nekem trenutku nama je uspel celo obrat, čisto pravi in celo s cik-cak korakom! Očitno je bil prijetna popestritev prestopanja, saj sva si z njim zaslužila celo aplavz :D

Ples sva preživela in ko gledam video sploh ni bilo tako zelo slabo… zelo, zelo daleč od profesionalnega, ampak glede na okoliščine čisto spodobno.

Za kdaj drugič in/ali za koga drugega pa nasvet: Obvezno vadite ples v poročnih čevljih, še posebej, če imajo visoke pete in ste navajeni2 plesati v udobnih supergah. Poskusite ples tudi z dolgim in širokim krilom3 in poskrbite, da krilo zadaj ni predolgo, ker je presneto neprijetno, ko se zapletaš sama vase ;)

 1. kombinacijo z Backstreet Boys boste morali preživeti, ker nisem našla drugega spodobnega videa []
 2. kot jaz, na primer []
 3. oz. približku poročne obleke []
 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. tuna, dne 19.05.2009 10:14
  tuna

  kaj pa video? :D

 2. Chiara, dne 19.05.2009 10:21

  Ah, Tuna… sem kar precej časa razmišljala, da ga dam gor, ampak zaenkrat ostajam pri odločitvi, da ne objavljam slik (ali videa) sebe.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  Maj 2009
  P T S Č P S N
  « Apr   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Kategorije

 • Arhiv