Kako sem spoznavala ponudbo cvetja pred poroko sem že pisala.

Na koncu sem se po nasvetu sodelavke odpravila še na Vič, v malo cvetličarno po imenu Marjetka. Priznam, če bi nanjo naletela po naključju, se verjetno ne bi niti ustavila, a kljub majhnosti in neprivlačni okolici t.i. trgovskega centra me je lastnik s svojo prijaznostjo in kooperativnostjo kratko malo navdušil! Žene, ki je sicer glavna ustvarjalka, ni bilo, a sem imela zelo dober občutek. Ko sva obdelala še okvirne cene, je bilo zmenjeno, da se oglasim kaka dva tedna pred poroko. In res sem se…

Skoraj eno uro smo kombinirali in oblikovali ideje za šopek, naprsne šopke, aranžmajčke na glavni mizi in kaj bo na avtu. Težko si predstavljam, kaj je za ustvarjalno cvetličarko bolj naporno… stranka, ki točno ve kaj hoče, ali stranka, ki ima le osnovno idejo in se prepusti toku? Vedela sem, da hočem vrtnice, da šopek ne sme biti premajhen ali prevelik in predvsem, da z njega ne sme bingljati cel kup priveskov! Zdaj se pa znajdi :P Ah ja, ne pozabimo na »kopijo« šopka, ki je morala biti karseda podobna, le malo manjša in bolj pripravna za metanje. Ko sem na »veliki dan« videla šopek, sem bila več kot zadovoljna!

Pri naprsnih šopkih in namiznem okrasju sem jim dala proste roke in ostalo je samo še vprašanje rož na avtomobilih… Dragi je na vsak način hotel aranžmaje na sredini havbe… po možnosti velike… po nasvetu gospoda cvetličarja sem ga nazadnje prepričala, da so girlande okrašene s cvetovi in nekaj mašen popolnoma dovolj in da bi pretirano cvetje vožnjo oviralo bolj, kot bi prispevalo k svečanemu izgledu avtomobilov. Na koncu se je izkazalo kot super kompromis in avta sta bila primerno načičkana za tistih 5 min1, ko sta bila v središču pozornosti.

In cena vsega cvetličnega kiča? Iskreno povedano, to je ena redkih stvari pri poroki, za katero ne vem točne cene! Spomnim se, da je dragi brundal, kako je več, kot sem izračunala2 in vsoto je potlačil globoko v podzavest. Ne glede na vse, je bilo še vedno bistveno ceneje, kot bi plačala v kakšni bolj »priznani« cvetličarni in vprašanje, če bi tako dobro zadeli mojo predstavo!

 

 

 

 1. ali manj []
 2. ker so bile girlande zmenjene naknadno []
 • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  April 2009
  P T S Č P S N
  « Mar   Maj »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Kategorije

 • Arhiv