Veliko ljudem, s katerimi sem govorila o organizaciji poroke, so se zdele podrobnosti kot so balončki, naprsni šopki, konfetki in celo piškoti popolnoma postranska stvar… no, v končni fazi tudi so, ampak poanta je v tem, da so to postransko vlogo in neopaznost ponavadi utemeljili z izjavo, da bodo itak vsi gledali nevesto. Sodelavka je celo nevestine čevlje postavila pred ženina, češ da je ona itak edino, kar svatje na poroki gledajo!

Ekstreme na stran… upam si trditi, da sta frizura in »fasada« zagotovo na vrhu spiska večine nevest. Nenazadnje, bodo res pritegnile največ pozornosti in fotografom ne plačujemo mastnih denarcev zato, da bomo na slikah izgledali pusto, neurejeno ali še huje neprespano s temnimi podočnjaki. Kakšen mesec pred poroko sem se tudi jaz začela ukvarjati s temi vprašanji in presenečeno ugotovila, da sploh ni tako preprosto najti dobre vizažistke, ki te ne olupi za celotedensko plačo!

Mama je predlagala, naj se namažem kar sama, tako bo vsaj tako, kot si želim. Vse lepo in prav in kar se tiče oči bi še šlo… ampak od nekdaj imam problematično kožo in nisem hotela tvegati, da izgledam preveč “pomokana”, ali pa da se moji korektorčki in pudrčki proti večeru odločijo za štrajk. Spletni forumi in priporočila znancev so mi na koncu pustili tri na videz solidne izbire… ki pa so se žal še prehitro skrčile. Pri eni ni prišla v poštev lokacija, ker bi parkiranje in pešačenje vzelo bistveno preveč dragocenega časa.. Druga ni imela možnosti probe… češ da v nevemkoliko desetletjih še nihče ni bil nezadovoljen. Sem pa lepo vabljena na tečaj ličenja1 in morda se potem lahko v celoti namaskiram kar sama!?! Zadeva se mi je na koncu le zdela malček preveč tvegana. Ostala je še zadnja možnost po toplem priporočilu prijateljice. Z gospodično sva se vse lepo zmenili, naredili probo barv, prišla je na dogovorjeno lokacijo in rezultat enournega packanja je bil fenomenalen!

Kaki dve uri kasneje sem sedela v avtu in se peljala na Otočec. Malo pred ciljem, sem si hotela popraviti šminko in da se zaradi tresenja ne popackam, sem odprla ogledalo… ojoj! Ali slabo vidim, ali pa sem po vratu vsa lisasta?!? Nisem mogla verjeti, ampak bilo je res! In to nekaj ur po »strokovnem« ličenju in nešteto zagotovilih, da so to profesionalni pudri in bodo zagotovo zdržali celo noč! Polomijo sem hotela popraviti s svojim make-upom, a sem si premislila, da ne bi naredila še večje packarije… z vsako uro je bilo stanje slabše… ok, mogoče sem spremembo opazila samo jaz in na srečo sem »topljenje«2 lahko minimalno sanirala z razmazovanjem. Sploh nočem pomisliti, kako z veseljem sem ji po opravljenem delu plačala 80 eurov3!

Pri frizuri sem si,4 kljub nasvetom naj grem v salon tipa Stevo ali kaj podobnega, poenostavila življenje. Pod blokom se je kmalu po najini vselitvi pojavil nov frizerski salon. Čeprav sem bila do takrat samo enkrat pri njih, sem si mislila… »Kako težko pa je lahko, narediti večerno frizuro?«. Ko sem se dva tedna pred dogodkom pobarvala, sva s frizerko naredili hitro probo… čeprav se mi je na začetku zdelo, da sem jo s slikicami idej malo zmedla, sva hitro našli skupni jezik. Tisto sobotno jutro sva frizuro končali relativno hitro in zelo uspešno.

Če bi ponavljala vajo, bi ji rekla, naj me malo manj našprica z lakom… imam malo valovite lase in če ne bi bili tako »zadušeni« z utrjevalcem, bi se tekom dneva pač zamotali po svoje… tako pa so se samo stegnili in do jutra bili je bled spomin na živahne kodrčke… na srečo pa je frizura še vedno izgledala veliko bolje kot puder :) Celota maša, z barvanjem, probo in končno frizuro je stala približno toliko kot make-up… s tem, da je bil čas priprave daljši, učinek pa dosti bolj dolgotrajen.

Zaključek: Na videz preprosta lokalna frizerka lahko za veliko ugodnejšo ceno naredi veliko več in bolje, kot bistveno predraga in precenjena »profesionalna« vizažistka!

Višek vsega pa je bilo naslednje jutro, ko sem z grozo ugotovila, da ves puder morda le ni “odtekel” z mojega obraza, pač pa se je večina trdovratno zalezla v moje uboge utrujene pore! :roll:

 1. pustimo tukaj ceno []
 2. in niti ni bil vroč dan! []
 3. 40 ličenje, kakih 20 proba, za ostalo pa v vsem direndaju niti nisem pomislila, da bi vprašala!!! []
 4. na srečo []
 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. blas, dne 29.01.2009 17:57

  jah, po mojem mnenju si ženske preveč komplicirate življenje. pri porokah ni pač nič drugače. Poznam jih par, ki so iz poroke delale ne vem kakšno znanost, na koncu pa je pač izpadlo kot je. Zdi se mi, da bi morali videti poroko tako, kot je. Kot dan, na katerega se zavežeš za svojega dragega/drago. in to je to. Brez kompliciranja in nepotrebnega izgubljanja živcev. Samo toliko. V razmislek.

 2. Chiara, dne 30.01.2009 20:04

  Hja, kaj naj rečem… komentar popolnoma na mestu (vsaj prvi del)… ampak, ko sem videla kdo je avtor, sem se hočeš nočeš morala nasmehnit ;)
  Glede izgubljanja živcev pa takole… kdor ni sam planiral dogodka za 100 ljudi, si težko predstavlja, kaj vse to vključuje… ko gre za poroko, pa je še dodaten faktor, da te hočejo vsi naokrog prinest, ker je to kao “najlepši dan v življenju” in hitro spregledaš kak evro (ali 100)… živciranje je tako žal neizogibno. Tale make-up in frizura sta bila še najbolj u izzy, vse dokler ni 80 evrov veliko prehitro “zvodenelo” :(

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  Januar 2009
  P T S Č P S N
  « Okt   Feb »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Kategorije

 • Arhiv