Zaenkrat še vedno drži načrt, da se ta vikend selim… pa pa sobica, pa pa vedno poln hladilnik in pa pa “samodejno” oprano in zlikano perilo…Prepričana sem (bila), da komaj čakam, da grem “na svoje”, imam svoj urnik in nobene sence za vratom. Tudi pakiranje me je veselilo, čeprav sem ga počasi malo naveličana. Bratec je že pomeril mojo sobo in verjetno ima nekje skrito maketo, kako jo bo preuredil še isti vikend, ko odnesem zadnjo škatlo.

Danes pa… kot bi bil znak višje sile…

Zjutraj sem se peljala sama. Naložila sem še nekaj malenkosti, ki jih rabim zvečer in se odpeljala, okupirana z mislimi na bližajoči ognjeni krst v službi. Nekje na četrtini poti, sem se spomnila, da sem pozabila plašč za jutri in eno malo torbico z denarjem. Obrat… in kmalu sem bila spet na pravi poti. V drugo1 sem na pol poti ugotovila, da sem pustila doma tudi mobitel! Spet obrat2 in hop hop po stopnicah… premečem sobo, a mobija nikjer… na srečo sem ga zjutraj že dala na glas in zvonjenje me je pripeljalo do mašince zakopane nekje pod kovtrom. Zdaj pa res… veselo na delo.

Tretjič na poti v službo nisem razmišljala o strašljivem sestanku, pač pa o selitvi, končnem odhodu od doma in kako bo, ko bom npr. za vikend prišla na kosilo… Ali bom samo še gost? Ali bo to še vedno moj dom? Kakšen bo občutek in kako bo vse to vplivalo na odnose v družini? Kaj me vleče v moj stari domov in kaj v novo gnezdece ?

 1. spet z mislimi pri sestanku []
 2. na srečo sem bila ravno pri priročnem križišču, ki me je po kratkem ovinku hitro pripeljal na pot domov []
 • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

 1. buba švabe, dne 5.12.2007 12:26
  buba švabe

  Čestitke za korak naprej. :) Najprej je mal čudno, pol se pa vse lepo fajn poštima. :)

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  December 2007
  P T S Č P S N
  « Nov   Jan »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Kategorije

 • Arhiv