Ko sem domov pripeljala prvega “resnega” fanta, mi je mama rekla: “Veš, da ne boš mislila, da se moramo starši kaj kmalu spoznat… se nič ne mudi.” Najbrž se je bala, da bom že po enem mesecu veze načrtovala poroko, predstavljala starše ter ožjo in širšo družino. Seveda meni kaj takega niti na misel ni prišlo! Najbrž niti fanta ne bi tako hitro predstavila, če ne bi bilo doma veliko bolj udobno kot npr. zunaj, v kakem lokalu ali avtu.

Vmes se je zamenjal fant, seveda tudi potencialna žlahta. Jaz sem jih spoznala, fant moje in recimo, da se kar v redu razumemo. Skupaj sva že več let, kot je na eni roki prstov in načrti se nadaljujejo. Vedno sem govorila, da se bom preselila, ko dobim službo… sicer sem v začetku planirala solo, ampak kot je situacija, greva pač oba skupaj. Recimo, da je to že kar velik korak in morda bi bil po vseh teh letih tudi že čas, da se spoznajo še starši. Midva sva se o tem že večkrat pogovarjala, ampak nekako ni prišlo do izvedbe. Danes pa mi mama omeni, da bi pa le bil mogoče čas, da se spoznajo… ja v redu… meni je prav. Idejo sva mimogrede omenila tudi atiju… najprej smeh! V naslednjem koraku smo se že pogovarjali o terminih.

Zvečer smo bili za mizo vsi skupaj1 in bratec je zmedeno sledil razvoju pogovora. Babica2 je rahlo bledo molčala. Nekje vmes je braco vprašal, o čem sploh govorimo… “Kaj to, kaj to?” Njegova reakcija na novico: “Uuuu, a bom jaz takrat doma? A lahko prinesem kamero, bom snemal. Pol se bomo pa če nekaj let lahko skupaj smejali!” Smeh je odmeval v prostoru.

Morda je ta izjava pričakovanja komedije ali potencialne tragedije vplivala na atija, ker je kmalu zatem izjavil: “Jaz še nisem psihično pripravljen! Ne morem tako hitro in nenadoma!” Ne pozabimo, do teatra je še najmanj 2 tedna!

Kdo bi vedel, kaj hodi po glavi očetu, ko se hči seli od doma… Pa saj ni, kot da grem na drug kontinent! Malenkost bedno bi izpadlo, da se na “spoznavnem večeru” ne pojavi. Saj ni mišljeno, da postanejo najboljši prijatelji, da se družijo vsak vikend ali gredo skupaj na počitnice. To so le starši mojega dolgoletnega fanta, ki kaže, da bo napredoval najprej v cimra in nato morda še kam več ;) V glavnem, pričakujem še naporno nadaljevanje, pregovarjanje in kdove kaj še…

 1. torej moji starši, bratec, babica in midva []
 2. ki je za načrte že slišala []
 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. Dajana, dne 11.11.2007 00:17
  Dajana

  Lepo napisano. Sama sem imela veliko bolj grozne situacije. Simpatično družino imaš. Vse dobro. ;)

 2. JJJ™, dne 11.11.2007 01:11
  JJJ™

  Ja, vedno je zanimivo,… Še dobro da sta mojadva bolj odprtih “duš” in s tem nimam problemov ;) Good Luck

 3. Chiara, dne 11.11.2007 11:14

  @ Dajana – saj veš, večina misli, da je njegova družina najbolj usekana… ampak lahko bi bilo hujše ;)

  @JJJ – Glede na to, da se z atijem že kako leto pogovarjam in delam načrte kam in kako bom šla… sem mislila, da se je že navadil na to misel :P Sicer pa… Thanx, I’m gonna need it :)

 4. mrsandy, dne 22.11.2007 09:19

  Ej, midva sva bila skupi 8 let, starše sva spoznala pa 3 mesece pred poroko. Nič prepozno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !