V naprej se opravičujem zaradi morebitnih slovničnih napak… ura je pozna in presneti slemerji začenjajo delovati…

Prvo kot prvo… zakaj bi katerakoli “ugledna diskoteka”1 nehala obratovati ob 3 zjutraj? K vragu, saj takrat se šele začne dober žur ;)

Drugo kot drugo… Bila sem strašno vesela že, ko so se začele prve spremembe v smeri protikadilskega zakona! Splet okoliščin je razlog, da od sprejetja zakona še nisem bila “zunaj”. Slišala sem sicer precej komentarjev v smislu, kako zdaj ne smrdi cigaretni dim, ampak švic… hja, zaradi smradu švica drugih se ti vsaj ni treba tuširati pol ure, da smrad izgine!

Danes sem spremenila mnenje… če si edini v družbi, ki sicer kadi, greš pač za njimi, ko grejo na čik. Najprej sem se nasmejala kletki, ki naj bi predstavljala kadilnico. Kmalu pa sem prišla do zaključka… rajši si umivam lase, kot staknem pljučnico :P Malo banalno, ampak resnično…

 1. če kot diskoteko sploh lahko označimo kakšnega od lokalov v LJ []
 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. Ja, dne 27.10.2007 05:38

  Rajsi si umivas lase, kot staknes pljucnico?
  Potem pa se nakazi na drzavni racun vsak dan evro do dva.

  Kje je tukaj pravica?
  Kadilci placujemo mastne davke + dodatno zavarovanje + ne vem kaj, da nas bodo mogoce nekoc v starosti obravnavali kot reveze, ki si zasluzimo zdravljenje.
  Nekadilci pa placujejo…. kaj?
  Aja, nic. Vsaj v drzavno blagajno nic.
  Niti davka za cigarete (recimo kljub temu, da pasivno kadijo v kakšni kofetarnici)

  Nazadnje pa pride ven raziskava, da so za zdravje veliko bolj skodiljivi plini, ki jih izpusčajo toplarne za ogrevanje, kot pa tisti odimljevalci.

  Kaj pa Avtomobili? Baje izpuscajo veliko vec skodljivih snovi, kot kadilci. In jih je tudi vec kot kadilcev?

  In mene kot kadilca zanima, zakaj je prepovedano dodajati svinec v bencin (ker baje skoduje okolju), ni pa prepovedano dodajati recimo nikotina v cigarete?

  Halo? Anybody?
  Zakaj prepovedati cike?
  Aja, Zato, ker…. itd.

  Dejmo prepovedat se avtomobile, pa centralno ogrevanje…

 2. Chiara, dne 27.10.2007 11:45

  Erm… močno dvomim, da si prebral do konca oz. dojel point… čisto tehnično gledano, sem v tem mnenju v bistvu na TVOJI strani in sploh gre samo za komentar, preblisk. Ne bom rekla, da me dim ne moti, ampak sem začela gledati tudi z drugega vidika. Kot kadilec bi mogoče moral bit vesel prestopa na drugo stran, ne pa da izlivaš svoje frustracije na vse, kar vsaj približno smrdi na temo protikadilskega zakona. Več kot je ljudi na TVOJI strani, bolj je verjetno, da se zadeva enkrat obrne oz. najde nek kompromis. Če se boš boljše počutil te pa potrepljam po rokici in se strinjam, kako bogi bogi si, ker plačuješ zavarovanje za bolezni, ki jih boš definitivno staknil! In dragi moj, prav vsi smo deležni časti plačevanja v državno blagajno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !