Pred davnimi davnimi časi… sem se iz jeze in trme odločila, da prvič v življenju izpeljem dieto – tisto 90 dnevno ločevalno. Obljubila sem tudi, da bom poročala o rezultatih.

Najprej moram priznati, da zadeve nisem izpeljala do zadnjega dne. Vzrok je bil preprost – potovanje na Kitajsko, kjer si nisem mogla privoščiti 10 dni izbirčnosti in polovičnih porcij hrane. Treba je bilo slediti tempu, za kar sem rabila energijo, izbira pa je bila pogosto omejena že s preprostim dejtvom, da me ni nihče razumel.

V glavnem, zadeva je super delovala, dokler sem se bolj ali manj pridno držala ločevalnega zaporedja. V prvem mesecu sem izgubila kakih 7kg, v drugem približno pol toliko… skupaj zaokrožimo na 10kg. V prvi polovici tretjega meseca sem popustila… vedno večkrat sem prekinila sistem in posledica je bila vrnitev na težo po prvem mesecu (no, če vedno kar dobro stanje ;) )

Po vrnitvi s poti sem, verjeli ali ne, DOBILA nekaj kilogramov… tokrat sem jih pripisala mišični masi :P … nenazadnje sem cele dneve prehodila, jedla veliko zelenjave… le ločevala nisem. Kmalu zatem sem šla na morje z babico… če povem, da izredno rada in dobro kuha, peče in predvsem prisega na zadostno količino maščob… si lahko mislite rezultat…

Liar!!!

Končni rezultat ni zadovoljujoč, a na srečo sem le nekaj kil v minusu. Zadnje dni se ne tehtam, ker je izpitno obdobje zame vedno pomenilo poskok kazalca na tehtnici v desno :P

Ali “90 dni” torej deluje ali ne? Deluje, če se pridno držiš navodil… kilogrami izginjajo… Ampak ali so rezultati dolgortajni? Pri meni niso bili… takoj ko sem začela jesti “normalno”, se jih je 80% vrnilo. A ne obupajmo… gledam svojo teto (ki mi je “90 dni” priporočila)… odkar pomnim verjetno ni imela take postave! Za razliko od mene se še vedno trudi ločevati…. tukaj zdaj ne gre za dietne KOLIČINE, ampak zgolj za LOČEVANJE in kolikor je mogoče PRIPOROČENO ZAPOREDJE. Zaenkrat ji uspeva. Nisem pa sigurna, da sem pripravljena podrediti svoje življenje takemu omejevanju… bom pač ostala v zgornj polovici razpona “normalne teže za mojo višino”. Saj čez nekaj let bom tako ali tako najverjetneje rodila otroka, dva ali tri… najkasneje takrat bo šla moja postava k vargu :lol:

 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. saily, dne 18.09.2007 10:21
  saily

  uff… se ne bi mogla bolj strinjat… meni je 90 dnevna dieta popolnoma uničila sistem… ker takoj ko sem začela jesti kolikor toliko normalno (ne kakih čipsov in preveč sladkarij in tako.. ampak ne vem samo pač kruh s salamo in sirom npr.) je prišlo vse nazaj in še nekaj v +

  sedaj jem normalno… pač manj ampak to kar mi paše in deluje… sem na svoji stari teži in počasi leze dol… :)

  jest pravim tako, ta dieta deluje na tistih res debelih.. ki imajo po 30kg preveč… ker potem tudi kar nekaj časa (lahko tudi leto, 2) ostanejo na tisti ta shujšani številki… pri “navadnih” ljudeh, ki imamo tam po ene 5kg preveč… se pa ne obnese.. ker ko enkrat ta sistem začneš, ga ne smeš ustaviti… ker drugače se vse vrne nazaj… pa če ni rekreaciej tudi ni rezultatov, na žalost… to sem spoznala, ampak je trajalo kar nekaj časa :)

 2. teoo, dne 26.09.2007 20:12
  teoo

  športat športat in pol še mal športat, pa je:)

  Glevno, da je vse kompaktno, kaka kilca odveč se pol niti ne pozna.

 3. Chiara, dne 26.09.2007 21:49

  Joj, Teoo, slišiš se kot moj bratec :lol: šport, šport, šport!!! Če je pa tako švicih! (joke, sej se trudim mal disciplinirat znotraj omejitev) ;)

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !