Najbrž je odveč izpostavljati, da sva v Hong Kong prispeli polomljeni in neprespani. Vsaj prtljago sva imeli ob sebi in tako ni bilo treba čakati ob “čarobnem” tekočem traku. Prva postaja je bil WC – strah in trepet – presenečenje pa nadvse pozitivno. Tako čisto najbrž v Frankfurtu ni bilo od odprtja! :P

7 prostih ur sva najprej nameravali pohajkovati po otočku, na katerem je letališče… jok brate, odpade! Dve uri so naju pošiljali z enega konca terminala na drugega, dokler nisva kot žogica v fliperju končno padli na pravo “luknjo” oz. okenček in z olajšanjem prevzeli karti za Guilin. Najprej hrana! Ko se nama je nehalo vrteti od slabosti (lakote), sva poiskali razmeroma udobne stolčke. Kako zelo utrujena sem bila, pove že dejstvo, da se mi je tisti trenutek shopping zdel kot največje mučenje! Na (ne)srečo in zabavo so se na sosednje stole sparkirale neke kokoške (s Filipinov, menda). Kakšno kokodakanje, rezgetanje… res redka izkušnja! Na trenutke nisem bila sigurna, ali se ženska duši ali smeji. Ja, še en primerek, ki nikoli ne vdihne, kaj šele utihne!

Letalo za Guilin je, kot pričakovano, zamujalo. Pristali smo okrog 21-ih, da smo dobili prtljago še pol ure. Mrhovinarji na izhodu z letališča – od taksistov do zastopnikov turističnih agencij… eni sva vendarle podlegli in plačali za izlet, ki sva ga imeli v načrtu za naslednje dni. Prvi check-in v kitajskem hotelu je šel izredno hitro in soba je bila proti vsem pričakovanjem čista, urejena – ravno, ko sem se skoraj sprijaznila s pričakovanim dejstvom, da bova sobe cel mesec delili s kupom gomazečih bitij :P Na kratko -navdušena sem! Po hitri večerjici ležim STUŠIRANA ;) v sveži posteljnini in do jutra me ne zbudi niti potres!

 • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Koledar

  Julij 2007
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Kategorije

 • Arhiv